Je baby gaat heerlijk ontspannen (floaten) in een speciale baby privé jacuzzi (die voldoet aan de CE-normen). Het warme water (35-37 graden) heeft veel positieve effecten op de ontwikkeling van je baby. Het water is gezuiverd en is is vrij van chemicaliën en chloor, waardoor het ook geschikt is voor baby's met een gevoelige huid en allergieën. Door de bewegingsvrijheid in het water krijgt je kindje een unieke vorm van hydrotherapie.

 

Hieronder de positieve effecten van hydrotherapie (floaten) op een rijtje:

 • Versterking van de spierontwikkeling
 • Draagt bij aan de longcapaciteit
 • Draagt bij aan de mentale ontwikkeling
 •  Helpt tegen krampjes en constipatie
 • Verbetert de motoriek (balans en coördinatie)
 • Verbetert het slapen
 • Vermindering van stress van pasgeborenen (prematuren)
 • Werkt kalmerend

 

Wij gebruiken babyvriendelijke nekdrijfringen. Hiermee kan je baby veilig gaan bewegen in het water, net zoals hij of zij gewend was in de baarmoeder. Je baby heeft geen last van de drijfring die rond zijn/haar nek zit, omdat je baby onder water zo goed als gewichtloos is. De drijfring ondersteund je baby bij het kinnetje en het onderste gedeelte van het achterhoofd. De drijfring zit los rond de nek van je baby en eenmaal in het water kan je baby vrij bewegen. Deze vrijheid is heerlijk voor je baby! 

Kinderen ouder dan 7/8 maanden die voor de eerste keer in een Baby Spa komen, accepteren de nekdrijfring vaak niet aangezien ze dit niet gewend zijn en hier bewust van zijn. Voor deze kinderen gebruiken we borstdrijfringen waar je kindje heerlijk op de buik of op de rug in kan liggen.

 

Tijdens de sessie blijf je als ouder te alle tijden bij het badje. Je kunt bij het badje staan en/of zitten om je baby aan te moedigen. Het floaten (hydrotherapie) is heel intensief voor de baby en daarom duurt een float sessie maximaal 20 minuten. Het kan zijn dat je baby bij de eerste keer het maar 10 minuten vol houdt, maar ook dat is al een hele prestatie. Als je vaker komt, zul je zien dat de baby het herkent en zal hij of zij het floaten langer volhouden. Na het floaten krijgt je baby een heerlijk verwarmde badcape om lekker warm te blijven. Neem voor de float sessie eventueel schone kleertjes of pyjama mee en een luier. Wij zorgen voor handdoeken een zwemluier en een badcape.

Vergelijk het floaten niet als het badmoment bij je thuis. We zien als de baby op de juiste manier geintroduceerd wordt met het water, dat hij of zij het als een fijn moment ervaart. Hierdoor vindt je baby het bad moment thuis dan ook veel fijner.

Floaten - hydrotherapie

Baby Massage en Yoga- shantala massage

Het masseren van je baby zorgt voor een betere hechting tussen ouders en kind. Tijdens dit zalige verwenmoment zal je begeleid worden door een professionele gecertificeerde docent Shantala babymassage.

De Shantala babymassage is een massage vorm (een totale lichaamsmassage) uit India, die daar onderdeel is van de dagelijkse verzorging en die op generatie overgedragen wordt. In onze Westerse cultuur hebben ouders en baby's meer tijd nodig om aan massage te wennen, echter merken we wel steeds meer de positieve effecten hiervan. Vandaar dat we de Shantala- en Westerse massage technieken met elkaar combineren. Je kijkt naar je baby vanuit je intuitie en wat hij of zij op dat moment nodig heeft (holistische visie). De massage technieken zijn in eenvoudige vorm die door iedereen te leren is, waarvan liefde en ontspanning de belangrijke uitgangspunten zijn. Door het masseren en het liefdevol aanraken van je baby maken jullie beide het stofje oxytocine aan. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en hebben invloed op het gevoel van geborgenheid en geluk.

De technieken zal door een ervaren babymasseuse voorgedaan worden op een pop.  Je zal zelf je baby masseren. Ondertussen krijg je allerlei tips en leer je een aantal technieken van de Shantala babymassage die je ook thuis kunt gebruiken. Op deze manier voel je zelf aan welke techniek je baby fijn (en minder fijn) vindt. 

 

Hieronder de positieve effecten van de Shantala babymassage op een rijtje:

 • Het kindje zal zich welkom, veilig en bevestigend voelen
 • Stimuleert de doorbloeding, het spijsvertering- en immuunsysteem 
 • Stimuleert de aanmaak van oxytocine en endorfine, hierdoor zal je kindje zich prettiger voelen
 • Helpt tegen ongemakjes zoals reflux, krampjes en constipatie 
 • Helpt onrustige baby's te laten ontspannen en verbeterd het slapen 
 • Bevordert de motorische ontwikkeling, doordat je kindje zijn of haar lichaam meer als één geheel voelt
 • Bevordert het contact, communicatie en versterkt de (emotionele) band tussen ouders en kind 
 • Geeft meer vertrouwen in het ouderschap, omdat het lichaamstaal van je kindje beter begrijpt

 

Mocht je een combi deal hebben, dan zal de massage na het floaten (hydrotherapie) zijn. We werken met biologische massageolie en wassen de handdoeken met ecologisch wasmiddel. Mocht je kindje klachten hebben, dan is het tevens mogelijk om tijdens de sessie een olie af te stemmen op de klachten van je kindje. We zullen je tijdens de sessie hier alle informatie over geven.